Muziekkopie.jpg

Mart Blom | Haptotherapie | 

Amsterdam

Coaching voor musici

 

Bij welke vragen en/of problemen?

  • Hoe verbeter ik mijn podiumpresentie?

  • Hoe musiceer ik meer van binnenuit?

  • Hoe kan ik beter met mijn blokkades (bijvoorbeeld podiumangst) omgaan zodat ze me tijdens het spelen minder in de weg zitten?

  • Ik focus me soms teveel op wie er op mij let in plaats van op mijn spel

  • Hoe kan ik beter omgaan met de piekspanning die bij audities en voorspelen hoort?

In de haptotherapeutische begeleiding kom je in contact met jezelf. Dit ‘jezelf’ is voor een musicus uitermate belangrijk; het onderscheidt jou van anderen. Als je authentiek kan zijn op het podium dan heb je de kracht om het publiek te raken.

Technisch gezien kunnen twee spelers even goed zijn, maar wat het verschil maakt is de aanwezigheid van de mens achter het instrument. Om jezelf te laten zien moet je kwetsbaar durven zijn. In de therapie leer je je blokkades kennen en verzachten waardoor dit mogelijk wordt. We doen dit door gesprekken, (lichaams)bewustwordingsoefeningen en adem, al dan niet met instrument.

Als je in contact komt met de gevoelens achter de blokkade en je die gevoelens (h)erkent, dan kan je ze inzetten in de muziek. Je kleurenpalet groeit en je begrijpt de muziek vanuit je eigen belevingswereld.  

Wat er dan ontstaat is een doorleefde muzikale uitvoering waarbij het speelplezier (solo of met anderen) voorop staat omdat het echt ergens over gaat. Dan weegt het oordeel van een ander ook minder zwaar.

Het resultaat van deze therapie is dat je met meer vertrouwen je concert of je auditie instapt. Dit is te zien en te horen voor het publiek of jury, waardoor de feedback positiever zal uitvallen.

 

 
Mart-Blom-logo.png