Mart Blom | Haptotherapie | 

Amsterdam

Eyes.jpg

Marrit, 22 jaar:

"Wat ik vooral bijzonder vind, is dat haptotherapie verder gaat dan het gesprek. Vaak ben ik geneigd gewenste antwoorden te geven, terwijl ik in mijn lijf kan voelen dat het antwoord dieper ligt. Toen ik stopte met mijn opleiding aan het conservatorium ben ik doorgegaan met de haptotherapie bij Mart in haar praktijk in Amsterdam. Tijdens de sessies ervaar ik welke

patronen ik met mij meedraag en hoe die invloed hebben op het maken van contact met mezelf en met de ander. Ik krijg inzicht in welke patronen nog bij het heden horen en welke bij het verleden. Telkens wanneer ik na de therapie naar buiten loop voel ik me meer een geheel, kan ik makkelijker op een gelijkwaardige manier contact maken met anderen en is mijn hoofd kalm. Ook lukt het me steeds vaker om in het dagelijks leven toe te passen wat ik tijdens de therapie leer."

Hoorniste:

“Ik kwam naar Mart omdat ik bij het muziek maken heel veel last had van zenuwen. Die zenuwen kwamen omdat ik vooral bezig was met wat anderen van mij denken. Bij Mart kreeg ik oefeningen waardoor ik goed tot mezelf kon komen en ook weer in mezelf kon geloven. Door het werken aan meer zelfvertrouwen gaat het nu al een stuk beter en ik vind het ook weer leuk om op het podium te staan!”

Pianist

:

“Jaren lang speelde ik onder hoogspanning. Niet omdat ik vond dat dat zo hoorde; ik was me er terdege van bewust en wist dat er iets niet klopte. Al die jaren deed ik verscheidene therapieën, maar drong voor mijn gevoel niet tot de kern door. Totdat ik in contact kwam met Mart; het lichaamswerk wat ze met mij deed kwam veel meer van binnenuit met als oorsprong de adem, waardoor jarenlange onderdrukte emoties naar boven kwamen. Boosheid, angst, verdriet en teleurstelling kregen opeens de ruimte en ik leerde met ze mee te ademen ipv ze weg te stoppen. Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf, zowel achter de piano als daarbuiten…”

Sopraan:

“Door de persoonlijke coaching en de ervaringsgerichte oefeningen kwam ik in contact met mijn hele spectrum aan gevoel. Doordat ik me meer kan verzoenen met de gevoelens achter mijn blokkades kan ik dieper gaan tijdens mijn muzikale performance. Er ging een wereld voor me open, iets waar ik naar verlangde en naar op zoek was.

 

Doordat Mart zelf een achtergrond heeft als musicus wist ze mij goed te ondersteunen bij mijn specifieke uitdagingen die mij verder doen ontwikkelen”.

Mart-Blom-logo.png